Det er efterhånden blevet et populært træ, og så kan du oven i købet lave det i din egen vindueskarm. Det kræver dog en del tålmodighed, da det kan være svært at få stenen til at spire. Jeg har prøvet at lave en lille guide, så du kan komme i gang med et sjovt projekt og få et smukt træ ind i dit hjem.

Trin 1: Anskaf dig en avocadosten. Det skal gerne være en stor sten, så undgå at købe avocadoer fra net, da deres sten oftest ikke er så store.

Trin 2: Skær forsigtigt avocadoen op, og prøv at undgå at skære mod stenen. Tag stenen ud. Pil derefter alt den brune skal af – dette vil gøre det lettere for stenen at spire.

Trin 3: Hvilken retningen stenen vender er ikke helt ligegyldig for, hvordan projektet vil gå. Hvis du ikke vender den rigtigt, vil det med sikkerhed ikke lykkedes. Vend den ende med det runde område ned i vandet. Området ser lidt anderledes ud i forhold til resten af stenen  – kig evt. nærmere på billede 3.

Trin 4: Stik nu forsigtigt 3 tandstikker ind i siderne på stenen. Det er vigtigt du stikker pindene ind de rette steder, da du ellers kan komme til at stikke ind, der hvor stenen revner. Du må IKKE stikke ind der, hvor du kan se der er en revne/markering i forvejen.

Trin 5: Placer stenen i et glas med vand, således at de 3 tandstikker hviler på kanten af glasset. Stil glasset et lyst sted, men undgå alt for meget direkte sol.

Trin 6: Efter ca. 8 uger vil stenen sprække og rødder samt spirer vil komme frem.

Trin 7: Når spireren er ved at have nået en højde på omkring 3-4 cm er det ved at være tid til at plante over i noget jord. Her bruger jeg ganske almindelig pottemuld. Sørg for det kun er den ene halvdel af stenen, der er dækket til med jord. Med tiden vil stenen rådne og falde af stammen.

Held og lykke med at få stenen til at spire og træet til at gro.