Aloe vera er en plante, du kan købe de fleste steder. Man kan købe dem i alt fra byggemarkeder til dagligvarebutikker, og så er det en plante, der er meget taknemmelig.

Er alle Aloe planter Aloe Vera eller hvordan?

Aloe er den overordnet slægt, som består af ca. 400 arter der under. Oftest kalder man det bare en aloe vera, sådan en aloe plante, men faktisk er Aloe Vera en art, der hører ind under aloe slægten. Så ikke aloe-planter er en Aloe Vera, men det er oftest dette folk ville beskrive dem som.

Vanding og jord

Jeg har selv fire aloe planter. I starten da jeg lige havde anskaffet mig dem, læste jeg, at de KUN skulle vandes 1 gang om måneden. Dette PASSER IKKE. De skal have vand 1 gang om ugen! Ellers risikerer du, at dens “arme” vil skrumpe ind. De består jo næsten kun af vand, så dette giver god mening. Jorden de skal være i, skal være en blanding af noget almindeligt pottemuld, grus/sand og gerne lidt småsten. Jorden skal være porøs, og med dræn som f.eks. lecakugler i bunden.

Placering

Da det er en sukkulent, skal den have MASSER af sol. De elsker at stå i en sydvendt vindueskarm, men kan også sagtens trives godt i vestvendt eller østvendt vindueskarm, men nordvendt er NO-GO. Sol, sol og atter sol:)

Gødning

Jeg giver dem en smule gødning i forår/sommer- periode.

 

Held og lykke med din aloe!