De kan blive store og flotte. God som en hængeplante i et hjørne af værelset. Bregner er generelt ret flotte i hjemmet. De er dog planter, som kræver virkelig meget fugt, det kan jeg så sige, det var jeg ikke så god til at give min venushår bregne, som jeg købte i efteråret. Jeg gav den nemlig slet ikke nok fugt, men hey! Jeg har lært af det, så nu kan jeg lige forklarer jer, hvordan I skal gøre det – haha.

Jeg begik den fejl, at jeg slet ikke gav den nok fugt. Jeg havde godt læst den skulle have en del fugt, men fordi jeg synes den var lidt stor at slæbe frem og tilbage fra bryggerset, så fik jeg ikke givet den nok vand med sprayflasken eller givet den et bad i ny og næ.

Bregner ELSKER fugt. Du skal huske at tænke på, at normalt lever de i naturen, hvor de får duggen om natten og regnvejr, som begge giver meget fugt til planten, så hvis du har en bregne inden døre, så skal den have fugt hver eller anden dag – selvfølgelig kan du da springe nogle gange over, men husk den skal have en del fugt.

Trods min bregne måske ikke havde det så godt, så nåede jeg faktisk at få sporer fra den. Sporer er små “frø”, som bliver dannet på undersiden af bladet. Når sporerne er modne, bliver de brune, og dermed bliver de også lettere at få af bladet. Du fjerner dem ved at lægge bladet på et skærebræt og forsigtigt skrabe dem af med en kniv. Når det så bliver forår kan du så dem. Det har jeg tænkt mig at prøve til foråret med mine sporer, og skal nok fortælle mere om det, når foråret kommer.

Min bregne havde  jeg i normalt pottemuld, og vandede ca. 3 gange om ugen, når den havde brug for det.

Håber det gav et meget godt indblik i, hvordan sådan en bregne skal passes og, hvad du endelig skal lade være med:)