Hvor meget er det egentlig man skal vande? Er der en bestemt grænse man skal vande indenfor? Hvor ofte skal jeg vande?

Alt dette er noget af det mange af os “planteelskere” ofte søger svar på, for hvor meget er det egentlig, man skal vande? Der er ikke noget generelt svar på, hvor meget man SKAL vande eller, hvor ofte man skal vande, for det er meget individuelt fra plante til plante. Nogle planter kræver virkelig meget vand, mens andre kræver knap så meget. Ja, så er der selvfølgelig en kaktus, som næsten ingen vand kræver.

Dette indlæg handler ikke om, hvor meget man SKAL vande, eller hvor ofte du skal vande, men jeg har et rigtig godt tip til, hvordan du ved, at du har givet planten nok med vand.

Det gælder ikke for kaktusser, da jeg  vil tro de får alt for meget vand, så brug ikke tippet der;)

Vægten siger rigtig meget om, hvor fugtig/våd jorden er. Så inden du vander planten så mærk, hvor meget den vejer. Er den meget let, så er jorden nok også rigtig tør. Er den derimod meget tung, så skyldes det nok, at den er meget våd eller bare er godt fugtig. Når du vejer er det vigtigt, at du tager stilling til, hvordan jorden er, for hvis du har hovedsageligt lerjord i, så giver det jo god nok mening at potten er meget tung. Samtidig er det også alt efter, hvor stor potten er.

 

En anden ide er  at mærke efter med fingeren. Stik fingeren omkring 5 cm. ned i jorden, og mærk efter, hvor fugtig eller våd jorden er.

Håber dette kan hjælpe dig lidt på vej fremover, når du står og er i tvivl om jorden er for våd eller tør.