Jeg spurgte jer på et tidspunkt, om I kunne tænke jer en pasningsvejledning til et avocadotræ. Der blev svaret ja, så her skal I få mit bud på sådan en.

Jeg vil først og fremmest sige, at det er et træ, som i starten virkelig kræver tålmodighed. Jeg har jo allerede skrevet en DIY til, hvordan du laver træet, hvor jeg også beskriver det med tålmodigheden. Det er virkelig det hyggeligste lille projekt at gå i gang med. Man skal ikke gøre det for at få træet til at bære frugt, men fordi det er en sjov proces at se den lille sten blive til et træ.

Fra sommer til vinter

Sidste forår lavede jeg et avocadotræ, som voksede sig stor og fin, men da det skulle ind efter at have stået udenfor hele sommeren, tabte den alle sine blade, da chokket blev for stort. Der er nemlig meget forskel på luften indenfor og den luft som er udenfor. Det er oftest en meget tør luft indenfor, og det gør at avocadotræet oftest vil smide sine blade. Derudover får træet slet ikke den samme mængde sol om vinteren som om sommeren, og det er her du skal sørge for den stadig får super meget sol om vinteren. Med hensyn til bladene skal man i nogle tilfælde bare vente til det bliver forår igen (nogle avocadotræer er løvfældende), så vil træet danne nye blade, og i andre tilfælde vil du være nødt til at starte på en frisk, og simpelthen lave et nyt træ.

Vanding og jord

Det er et træ, som kræver en del vand. Jeg vander mine 2-3 gange om ugen. Planten tåler ikke udtørring, men vand endelig heller ikke for meget. Sørg for hele tiden at holde en god balance. Avocadotræer trives godt i almindeligt pottemuld, men gerne med dræn i bunden. Træet er glad for fugt, så evt. giv det bad en gang om ugen, hvor den rigtigt får lov at stå og dampe i brusekabinen efterfølgende, eller douche den med vand i ny og næ, dette vil hjælpe på at den ikke smider bladene.

Ompotning til en større potte skal ske, hvis rødderne begynder at stikke ud i bunden eller, hvis du kan se træet er ved at være for stor til potten.

Placering

Planten kræver godt med lys, så undgå at stille den i “de mørke kroge”. Den skal gerne have meget direkte sol. Træet har godt af at stå ude om sommeren, du skal dog være obs, da træet IKKE tåler frost, så tag det ind inden frosten kommer.

Gødning

I deres vækstsæson giver jeg dem gerne almindelig stueplantegødning.

 

Held og lykke. Kontakt mig enten her eller over instagram, hvis du mangler svar på noget:)