Har du set de store boligmagasiner, instagram og helt generelt boligindretning? Hvis du har, har du nok også set en violinfigen deri. Violinfigen hitter nemlig voldsomt meget for tiden. Personligt er jeg også mega fan, da jeg virkelig har fået god erfaring med sådan en.

Problemer? Helt sikkert fugtmangel

Jeg købte min violinfigen for snart et år siden. Lige efter jeg havde købt den, kom det første nye blad. Jeg var meget begejstret, og havde også læst at en violinfigen kunne vokse forholdsvis hurtigt. Men det skulle vise sig, at det ikke gik lige så stærkt, som jeg lige nåede, at håbe på det gjorde.

Hele sommeren stod den og pyntede lige så fin, som sådan en nu er, men den voksede altså ikke mere. Jeg gav den vand én gang om ugen (søndag for at være helt præcis). Nå, men årstiden skiftede udenfor, det blev efterår 2018, og Lærkes elskede violinfigen voksede stadig ikke. Derimod begyndte den at få en rund brun plet midt på det øverste blad. Jeg kunne se, hvordan pletten stille og roligt spredte sig til resten af bladet. Jeg læste så meget op på det på nettet, som jeg nu engang kunne, men synes altså ikke at finde nogle svar. Jeg havde læst, at de kræver meget fugt, og desuden var det en god ide at skære dårlige blade af. Det gjorde jeg – altså skar det dårlige blad af. Jeg begyndte at give den et bad én gang om ugen. Stillede violinfigen i brusekabinen brusede den til med lunkent vand, og så lod jeg den ellers bare stå og dampe, indtil den var tør. Det virker helt vildt godt. Der sker heller ikke noget, hvis man springer en uge over, men en god ide er at huske, at gøre det forholdsvis regelmæssigt.  Dette gjorde jeg i en periode indtil den blev for stor til kabinen, og en ny løsning skulle findes. Nu doucher jeg den med kalkfrit vand (tørretumbler vand eller regnvand) hver dag. Dette virker også sindssygt godt. Min violinfigen vokser helt vildt meget for tiden, og det er simpelthen bare så hyggeligt at følge med i.

Vanding og jord

Violinfigen kræver moderat vanding. Jeg vander min 1-2 gange om ugen. Jeg sørger for den hele tiden er let fugtig i potten. Jeg omplanter min violinfigen, når dens rødder, når dens rødder begynder at stikke ud under bunden. Planten har godt af at blive pottet om til en væsentligt større potte, når ompotningen sker, så kan den få længere tid samme sted, uden at skulle skifte til en ny hele tiden. Når jeg ompotter den bruger jeg ganske almindeligt pottemuld, da jeg har god erfaring med violinfigen og almindeligt pottemuld.

Placering

En violinfigen har rigtig godt af at stå lyst. Den tåler både indirekte sollys og direkte. Så en en dejlig lys dagligstue passer den perfekt ind i. Dens store blade har godt af at blive rengjorte, da de kan samle en del støv. Tag en blød klud, gør den let fugtig og tør forsigtigt bladene af. Dette vil hjælpe den med at danne fotosyntese.

Gødning

I forår- og sommerperioden vander jeg med gødning. Her bruger jeg almindelig stueplantegødning.

 

Har du nogen spørgsmål, så skal du være velkommen at skrive til mig – enten her i kommentaren eller på min instagram.

Held og lykke med din violinfigen!