Det her indlæg har været længe undervejs, så nu glæder jeg mig virkelig til at dele det med jer.

For noget tid siden spurgte jeg ud på instagram, om I kunne tænke jer ideer til planter, som kræver knap så meget lys, så den evt. vil kunne stå på badeværelset. Her kommer der så den første ide, nemlig som overskriften siger – væddeløber!

Taknemmelig plante

Det er den nemmeste, sødeste og mest taknemmelige plante, og så er den hårdfør. Mine væddeløbere fik jeg af min mors veninde, som hun havde taget som stiklinger fra hendes egne planter. 3 af mine 4 væddeløbere er helt “almindelige” væddeløbere. De er helt grønne, mens min sidste er en broget slags kaldt “Variegata”.

Da jeg fik stiklingerne havde jeg dem, de første 3 dage i vand. Her stod de, så rødderne kunne få noget vand, blive større og brede sig en smule mere, men også så stiklingerne kunne få lov at “forberede” sig på, at der nu ville komme til at ske noget.

Vanding og jord

Jeg vander mine, cirka 2 gange om ugen. Ligesom ved mange andre planter, så varierer det meget, hvor meget vand planten skal have alt efter placering i forhold til lys. Skygge = knap så meget vand. Sol = meget vand. Jeg holder mine godt fugtige, og prøver så vidt muligt at undgå de tørre ud, da det er en plante, som kræver godt med vand.

Placering

Det er en plante som trives godt både i sol og skygge, og lige netop derfor er den kanon at have på badeværelset. Hvis det er en broget en af slagsen, så kan det ske at de hvide striber bliver mindre tydelige, når den står i helt skygge. Om sommeren skal den dog skånes lidt for den kraftige middagssol, da bladene ellers bare bliver skoldet og visne.

 

Badeværelses-plante værsgo og held og lykke!