Peperomia polybotrya eller måske bedre kendt som “Raindrop”.

Jeg anskaffede mig i juli 2018 en såkaldt “Raindrop”, og jeg har med tiden forelsket mig ret så meget i den. I starten vidste jeg ikke lige, hvad det var for en plante, som jeg havde anskaffet mig, og syntes egentlig bare den mest af alt lignede en pilea med deforme blade. I samarbejde med min bedste ven google, fandt jeg dog ud af, det var en peperomia polybotrya. Med den rette pasning kan den virkelig vokse sig stor og flot på meget kort tid. Peperomia polybotrya er super flot, og med sine lidt specielle blade kan man næsten ikke andet end forelske sig lidt i den. Mine raindrops vander jeg én enkelt gang om ugen. Vander dem godt igennem, så de er fugtige, hvorefter de i løbet af ugen får lov at tørre ud. Angående placering og sol, har jeg erfaret mig, at hvis man ønsker den vokser og bliver større, så skal den stå i en eventuelle sydvendt vindueskarm eller i hvert fald meget lyst med direkte sol. Ønsker man derimod hellere den bare forbliver i dens nuværende størrelse, så kan man sagtens stille den ind i de mørkere kroge i hjemmet. Undgå dog at hverken sol eller skygge overdrives.

Den trives allerbedst i ganske almindeligt pottemuld, og en smule gødning indimellem i vækstsæsonen (marts-september). Dejlig nem plante, som passer perfekt ind i indretningen.