Tidligere denne uge lavede jeg en spørgerunde på min instagram, hvor jeg spurgte jer om forskellige ting. Jeg vil prøve så vidt muligt at gøre dem alle til nogle indlæg og dermed besvare dem. Et spørgsmål var, hvad I kunne tænke jer mere af. Et svar var: Pasning af gummitræ, og derfor får I så det i dag.

Mit gummitræ er endnu ikke så gammelt, da jeg købte det i november, så det har stadig sin vildt søde lille størrelse. Jeg er helt vild med gummitræet, fordi det i modsætning til f.eks. violinfigenen kan stå i en meget tør luft, uden at bladene bliver brune og visner. Gummitræet er meget “robust”, kan altså holde til en del, og alligevel vokse og se så flot ud.

Mit gummitræ vander jeg en enkelt gang om ugen. Den står i ganske almindeligt pottemuld, hvor det ser ud til at den trives rigtig godt. Jeg har dræn i bunden af potten, så vander jeg for meget, tager den ikke skade. Gummitræet er meget glad for at stå lyst, den kan dog også stå i de mørkere kroge eftersom, den er meget hårdfør, men når det så er sagt, så trives den altså allerbedst lyst – ikke i direkte sol dog.

Gød den en gang imellem det vil den elske. Gummitræet kan sagtens beskæres uden problemer, hvis du synes der er nogle grene, der stikker lidt meget ud, eller hvis den er blevet for høj. Et tip jeg har hørt skulle virke, er at når du har skåret grenen af, så put lidt kartoffelmel på “blødning” på træet, så skulle saften nemlig stoppe med at “bløde”. Derefter kan du sætte stiklingen i enten vand eller pottemuld.

I et gummitræ får du i hvert fald et flot, nemt, robust og dejligt indretningsvenligt træ.

Held og lykke.