Dette skal du bruge:

  • 8 dl. vand
  • 1 dl. flydende brun sæbe (tjek at den kun består af vand og brun sæbe, og ikke en masse andre tilsætningsstoffer)
  • 1 dl. husholdningssprit

Fremgangsmåde:

Bland indgredienserne grundtigt, og fyld det derefter på en forstøverflasker eller sprøjte. Har flasken stå i lidt tid, skal den rystes inden brug.

Inden du sprøjter:

Vil du være sikker på planterne ikke tager skade, så sprøjt først på en mindre del af planten og vent et par dage, har planten ikke taget skade så kan du roligt sprøjte resten af planten. Husk! Sprøjt ikke i direkte sol, da dette kan gøre skade på planten. Når du sprøjter, så sørg for at planten bliver helt våd over det hele, da insektsæben kun virker på de lus, der bliver ramt. Hold efterfølgende øje med planten, og gentag om nødvendigt med 1-2 ugeres interval.