Dette indlæg har jeg virkelig glædet mig til at skrive længe, og nu er sæsonen endelig til det, så nu vil jeg rigtig gerne forklare jer, hvordan I selv kan lave det sødeste citrontræ. Det er en plante, som skal have masser af sol og kærlighed, og er perfekt til sommerterrassen. Det er ikke altid alle kernerne, vil komme frem som spirer, så derfor er det en god ide altid lige at plante nogle stykker.

 

Trin 1: Anskaf dig 3-5 citronkerner, da det som sagt ikke altid er alle, der vil komme frem. Læg nu alle kernerne i en skål (eller som jeg – et æggebæger). Kernerne skal nu ligge lidt i blød i vandet i omkring 12 timer. Denne proces forbereder kernerne på, at der nu kommer til at ske noget, og for nogle kerner begynder de allerede her at åbne sig en smule i spidsen.

Trin 2: Gør en potte med muld klar til kernerne. Potten skal helst ikke være større end 10-15 centimeter i diameter. Jeg foretrækker angående jorden, at bruge Pindstrup oliven- palme- og citrusmuld, som indeholder den næring citrontræerne har brug for.

Trin 3: Prik med en finger ca. 2 centimeter huller ned i jorden. Læg en kerne i hvert hul. Jeg såede 5 kerner i en potte. Der skal helst ikke være mere end de 5 i én potte, da de ellers vil blive sået for tæt.

Trin 4: Dæk kernerne med jord igen, og giv dem en del vand. Det er meget vigtigt at i den periode, at kernerne stadig kun er i gang med at spire, at de får rigeligt med vand. Jorden skal hele tiden holdes fugtig. Potten skal stå så lyst og solrigt som muligt. En sydvendt vindueskarm er oplagt til formålet.

Trin 5: Efter ca. 3 uger vil små citronspirer dukke frem. Lad dem blive i potten til de har fået en god størrelse, så den er mere “robust”, og kan klare at komme i en ny potte for sig selv.

Trin 6: Efter spiren har fået en god størrelse på omkring 5-10 cm. kan du plante den over i en potte for sig. Herfra kan du lade den vokse sig stor og fin.

 

Pasningsvejledning opfølger…