Søger du en stor, flot og fyldig plante til hjemmet? Så har du et kvalificeret bud lige her. Bananpalmen har virkelig overrasket mig meget.

Vanding og jord

Jeg købte min tilbage i april, og dengang da jeg anskaffede mig den, læste jeg flere steder, at palmen skulle have omkring 10 liter vand flere gange om ugen, hvilket jeg syntes lød helt skørt. Lige som jeg havde plantet den over i en ny potte med Pindstrup oliven- palme- og citrusmuld, gav jeg den omkring 5 liter vand. Bladene begyndte at “græde”, hvilket de og skal, for så betyder det at palmen har fået nok vand. Jeg tænkte jeg ikke ville give dem mere den dag, for alt det vand kunne næsten ikke være i potten. Siden den dag har jeg utroligt nok ikke givet den mere vand, eftersom jorden hele tiden har været MEGET våd. Trods den næsten ingen vand har fået, hvilket jeg ikke helt forstår, at den ikke skal have mere af, men sådan er det jo, så har den altså formået at få hele 2! nye blade og endnu et på vej, så godt må den jo have det.

Helt generelt så er det super vigtigt at den får MASSER af vand. Den har altså først fået nok, når bladene “græder” vand. (Vandet vil komme ud gennem dråber på bladene).

Placering

Min bananpalme står i et meget lyst værelse, hvor den får rigeligt med sol og lys. Det er en palme og kommer derfor også normalt fra tropiske lande, hvor der er kraftig sol. Bananpalmen har kun godt af at stå udenfor i godt vejr. Stammen kan tåle ned til -5 grader frost, men bladene kan dog ikke tåle mere end ned til 0 grader, så sørg for vejret er godt, når den står ude.

Gødning

Jeg bruger universalgødning i vandet. Jeg gør det ikke regelmæssigt, men kun når jeg synes de trænger – her får bananpalmen så også en sjat vand med.

 

Held og lykke med din bananpalme!