Vi er tilbage til oktober 2017. Det er efterår på Manhattan, og ned gennem gaderne står der massevis af træet tretorn – et træ som om efteråret smider bælge med frø. Som jeg går ned gennem gaderne, spotter jeg disse bælge. Bælge som senere vil levere de sødeste to små træer til terrassen.

Men hvordan får man frøene til at spire?

Jeg brugte noget tid på lige at “knække koden” til, hvordan jeg kunne få frøene til at spire. Til sidst fandt jeg ud af hvordan.

Det var nemlig ikke bare at smide frøet i jorden, eftersom der var en meget hård skal omkring frøet, som gjorde det umuligt for noget vand eller lignende at trænge ind, så det vil kunne sætte spiringen i gang.

  1. Først tog jeg frøet, hvor jeg tog en neglefil, så jeg kunne slibe hul på skallen.
  2. Derefter lagde jeg frøet i blød i vand i op til højst 12 timer. Dette er med til at gøre frøet klar på at skulle i jord, og er dermed første step til at sætte spiringen i gang.
  3. Efter de maks 12 timer lagde jeg frøet i jord, hvor frøet derfra kunne spire og blive til et træ.

Dette har jeg også gjort med nogle frø fra en bælg fra Mallorca. Disse træer overlevede dog desværre ikke vinteren, men jeg har stadig nogle frø, så det kunne jo være jeg lige skulle give dem et skud endnu en gang.

Men hvad vil du sige, Lærke, med dette blogindlæg?

Det jeg såmænd bare rigtig gerne vil fortælle og opfordre jer til, er at alle bælge, frø mm. skal I bare tage med hjem fra ferier, en tur i skoven eller måske gåturen ned gennem strøget i byen (selvfølgelig så længe det stadig er lovligt!). Disse små frø kan give dig de sødeste små træer og projekter, som du sjældent vil fortryde.