Lyden af Le Tour de France i baggrunden i de selvsamme sekunder, som jeg sidder her og skriver et nyt blogindlæg. De fleste holder lige nu sommerferie, om det så er i Danmark, Bali eller et helt tredje sted. Det samme gør jeg, og jeg fik derfor lige lyst til at skrive lidt godt læsestof her til bloggen.

Lykkekastanjen er til dig, som ønsker en stor og fyldig plante, som er meget let at passe. Den er super smuk og passer godt ind i indretningen – men den kan altså fylde en del;)

Vanding og jord

Jeg vander min 2 gange om måneden. Jeg har valgt ikke at give den mere vand, da den så får lov at tørre godt ud mellem vandingerne, når jeg så giver den vand, vander jeg den godt igennem. 

Lykkekastanjen kræver ret meget fugt ligesom violinfigen. Jeg doucher/sprøjter derfor hver dag med en smule kalkfrit vand – tørretumbler eller regnvandsopsamler. Hvis ikke der sprøjtes med vand på den jævnligt, risikere du at bladene bliver gule, brune og grimme og til sidst kan det ende med de falder af.

Jorden jeg bruger er ganske almindelig pottemuld til indendørs brug.

Placering

Jeg har stillet min sådan, at den lige netop får godt med lys, uden det er direkte sol. Den skal have godt med lys.

Gødning

Normalt giver jeg den gødning med i vandet, når jeg vander, men lige for tiden prøver jeg lidt med gødningsstave i jorden. Jeg har købt dem ved min nærmeste planteskole. Indtil videre er jeg meget positivt overrasket. De fungere super godt, specielt hvis du skal ud og rejse, da de kun skal skiftes ud hver anden måned!! Prøv det af, for det fungere virkelig godt.

 

Held og lykke med lykkekastanjen og god ferie til dig.