Svigermors skarpe tunge, bajonetplante eller på latinsk – Sansevieria trifasciata. Planten fra normalt den tørre ørken har mange navne, men til trods for dens oprindelige klima, så er det en plante, som sagtens kan trives herhjemme i DK.

Det er en plante som med dens lidt specielle udseende, kan formå at gøre den normale ellers kedelige dagligstue til det hyggeligste.

Min ‘bajonetplante’

Min bajonetplante har haft en lidt hård fortid, og havde nær ladet livet grundet dens hårde levevilkår. Den boede omme i det sommerhus, min familie og jeg overtog tilbage i januar. Sommerhuset var måske ikke det bedste levested for den, eftersom det jo er et sommerhus, og dermed sjældent vil blive vandet, passet og taget hånd om. Jeg valgte at tage den med hjem til smilets by, hvor den nu efterhånden har fået det ganske godt.

Bajonetplanten stod i en ALT for lille potte, hvilket gjorde det svært for rodnettet at brede sig eller for den sags skyld bare at have det godt. Jeg har nu pottet den op i en større potte, og rodnettet har fået det meget bedre.

Vanding og jord

Jeg vander min bajonetplante 2 gange om måneden, ligesom var det en kaktus, da den jo også kommer fra den tørre ørken. Jorden er ganske almindeligt pottemuld, men som jeg har blandet en smule op med kokosmuld. Dette er med til at holde bundlaget en smule fugtigt, og indtil videre har jeg kun haft en positiv oplevelse med det.

Placering

Det er en plante, som kan klare MASSER af sol. Den er vant til det, hvis man kigger på oprindelsesstedet. Så har du en sydvendt vindueskarm eller næsten endnu bedre en sydvendt udestue, så vil dette være optimalt for dens vækst.

Gødning

Som med så mange af mine andre planter, så giver jeg den en smule gødning af og til, med opløsningen som står på bagsiden af beholderen til gødningen.

 

Held og lykke med din svigermors skarpe tunge!