Gennem sommerens løb har jeg sået, set vokse og forhåbentlig inden længe høstet mine egne peberfrugter, og det hele startede ud med en ganske almindelig peberfrugt fra supermarkedet.

Trin 1: Anskaf dig en lækker, både udseendet men også gældende for smagen og gerne økologisk peberfrugt.

Trin 2: Skrab forsigtigt kernerne ud med en kniv – uden af lave nogle former for skade på dem. Har du tidligere haft peberfrugter, så kan du også skrabe deres kerner ud og lade dem tørre hele vinteren over, hvorefter du kan så dem igen om foråret. På den måde, er du fri for at købe nye frø, og kan holde den gode sort vedlige år efter år.

Trin 3: Så frøene i nogle små potter indendørs, da frøene kræver varme til at starte med. Jorden må gerne være en lækker fed pottemuld. Frøene sås i en dybde af ca. 5-10 cm. Potten skal gerne være med dræn i bunden, og skal placeres så lyst som muligt.

Trin 4: Efter 1-2 uger vil frøene komme langsomt frem. I starten og indtil frøene har spiret vil planten kræver ekstra meget vand, men generelt er det også en plante, som kræver meget vand, hvor jorden hele tiden skal holdes fugtig.

Trin 5: Det første stykke tid skal peberfrugten holdes indenfor, men når planten begynder at få de første blomster er det en god ide at rykke den udenfor. Her skal placeringen forblive meget solrig. Temperaturen skal være over 15 grader udenfor, da det ellers bliver for koldt.

Trin 6: Vent til frugterne ser modne ud med at høste dem  – dette kan varierer meget fra sort til sort, men hold øje med den.

 

Velbekomme og tillykke med din nye peberfrugt.. Pssst – Peberfrugter smager altså bare lige det bedre, når du selv har passet og plejet dem.