Kulden er så småt på vej, og sæsonen er ved at være ovre for citroner, men hvad gør man egentlig lige med de citroner om vinteren? Det er et spørgsmål, som mange citron-ejere gerne vil have svar på.

Sidste år dummede jeg mig big time, for jeg trodsede alle råd, og valgte derfor bare at lade mine egne citroner stå inde i varmen hele vinteren over. Dette havde nær kostet dem livet, for citroner har brug for en hvileperiode med kulde, mindre vand og ingen gødning.

Temperatur og hvordan og hvorledes

Citroner er meget hårdføre træer, hvad det gælder kulde, så citroner kan nogle vintre herhjemme faktisk stå ude hele vinteren igennem. Alt efter hvilket citrontræ det er, kan de holde ned til -5/-10 grader. Pak eventuelt potten ind i et hunde- eller flyttetæppe – sådanne tæpper er rigtige gode til det formål. Bliver det en dag for koldt til at have det til at stå ude, så flyt det ind i et skur, og stil det derefter udenfor igen, når temperaturen tillader det.

En helt anden løsning er enten at have træet i et køligt rum, enten et skur med vinduer eller en kælder, eller i et drivhus pakket ind i et hundetæppe. Den perfekte temperatur er lige omkring de 5 grader. 

Hvornår på året skal dette ske?

Træet skal have lov at stå ude så længe som muligt, når det så bliver for koldt pakkes det ind i et tæppe, flyttes til kælderen eller drivhus, her skal det så egentlig bare stå indtil det begynder at blive varmt nok  liften igen – som regel omkring marts måned. Herfra kan det så stå ude hele foråret og sommeren igennem.

 

Held og lykke med overvintringen – krydser for alle planterne overlever.

Skriv endelig til mig vedr. spørgsmål, enten her eller på min instagram;)