Jeg har tidligere her på bloggen skrevet en pasningsvejledning til væddeløber. Jeg har nu endelig fået taget nogle flotte billeder af, de små stiklinger, og sidder derfor lige nu, og er i gang med at få skrevet dette indlæg: Stiklingeformering af væddeløber.

Først og fremmest…

Først og fremmest er det vigtigt, at planten har fået dannet nogle gode og solide stiklinger (se evt. billeder ovenfor, for at se, hvad der menes med dette). Her er det vigtigt, at kunne se begyndende rødder, en god størrelse på stiklingen, og at tjekke for bladlus – bladlus sidder som regel på nye skud, og de små stiklinger er derfor det rene slik for bladlus. Når du kan tjekke af til alt dette, kan du begynde på projekt – “Former væddeløber”.

Trin for trin

Trin 1: Klip stiklingen af, så den nu ikke længere hænger sammen med moderplanten.

Trin 2: Sæt stiklingerne i vand. Her bruger jeg normalt selv bare en lille vase eller lignende (tjek billeder).

Trin 3: I vasen lader jeg normalt stiklingerne stå i 1-2 uger. Her gælder det for stiklingerne om, at få dannet robuste og fine rødder, som er klar til at kunne blive plantet i jord.

Trin 4: Når rødderne endelig er blevet store og robuste nok (tjek billeder), er det blevet tid for dem til at komme i jord. Her bruger jeg ganske alm. pottemuld (som til så mange af mine andre planter også). Efter det er gjort sørger jeg for at vande dem godt.

Herfra er det egentlig bare at sige held og lykke, og at I selvfølgelig altid er velkomne til at læse pasningsvejledningen til væddeløber.